Luminița Barcari (PNL) vs Cătălin Grigore (PSD), bătălia pentru șefia Consiliului Județean Ialomița?

Luminița Barcari, soluția universală a PNL

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației, a fost desemnată de PNL candidat pentru șefia Consiliului Județean Ialomița. La PSD se conturează candidatura vicepreședintelui CJI, Cătălin Grigore. Pro România ar putea să-l desemneze pe fostul prefect, Gigi Petre, drept competitor pentru funcția supremă de la CJ. Sunt toate șansele ca Ialomița să rămână un județ roșu.

Mișcările de trupe de pe piața candidaților sunt surprinzătoare. Unele sunt de-a dreptul grețoase. Dar toate indică faptul că PSD are toate șansele să-și păstreze supremația în județ dar și în Slobozia. Opoziția de dreapta, incapabilă să se grupeze și să colaboreze pentru a-și maximiza șansele continuă să facă o figurație penibilă și păguboasă.

Pomul electoral PNL s-a umplut de Luminițe

Luminița Barcari, fost inspector general la Inspectoratul Școlar, pare a fi panaceul universal al PNL. Domnia sa a fost soluția salvatoare dar perdantă pentru Primăria Fetești, a populat lista de consilieri județeni și a fost soluția locală pentru un post guvernamental.

Desemnarea doamnei Barcari pentru candidatura la șefia CJ este expresia lipsei cronice de candidați viabili care afectează PNL de mai bine de 10 ani.  Deși se cunoaște faptul că ialomițenii nu vor vota o femeie pentru o astfel de funcție, deși doamna Barcari nu are suficientă notorietate pentru a obține voturi din partea de vest a județului, PNL insistă cu această soluție menită mai de grabă să fie un colac de salvare pentru deputatul Tinel Gheorghe. Un eșec al deputatului din postura de candidat la șefia CJI i-ar fi tras de sub șezut funcția de președinte al organizației și, implicit, i-ar fi periclitat locul eligibil pentru alegerile parlamentare. Soluția Barcari îi oferă un alibi pentru eșecul previzibil, dar nu este sigur că-i asigură continuitatea în funcție.

Liberalii stau prost la capitolul resurse umane. Organizația Slobozia a transferat-o pe consiliera P(s)I Luminița Croitoru, căreia se pare că-i va asigura și un loc eligibil pe lista de candidați la consiliul local.  Soluția este de-a dreptul aberantă în contextul în care noua starletă a PNL a avut un mandat jenant, iar abilitățile de comunicare și expertiza lipsă ar recomanda-o mai de grabă pentru un loc la o post liceală.

Mă tem că deși e plin de luminițe, PNL se îndreaptă spre o perioadă întunecată de-a binelea în acest ritm. Asta cu atât mai mult cu cât din cei 4 posibili candidați la Primăria Slobozia PSD are doi foarte bine plasați, iar ecartul dintre pretendenți este de 1-2 procente în intervalul 17-19%. Cu astfel de soluții importate de la partide obscure, PNL cerșește locul 3. Prin atragerea și promovarea pe liste a unor oameni incapabili să se exprime logic și corect în limba română, PNL comite aceeași greșeală de care acuza PSD – „umpleți instituțiile cu proști obedienți”.

Gigi Petre pentru Consiliul Județean?

Revenind la bătălia pentru CJ, Pro România ar putea arbitra lupta cu final previzibil între PNL și PSD. Candidatul posibil al partidului ar putea fi fostul prefect Gigi Petre. Retras din administrație de curând, fostul prefect și-a anunțat disponibilitatea de a candida la o funcție administrativă împotriva deputatului Tinel Gheorghe.

Cătălin Grigore, vicepreședinte CJI

Cum candidatura președintelui PNL la CJ este istorie, Gigi Petre ar putea fi obligat cumva să candideze, fiind omul cu cel mai mare grad de notorietate din partid și coordonator al filialei numit de curând. Pro România are și soluția de a-l înregimenta pe actualul președinte CJI, Victor Moraru, având în vedere că acesta este scos în tușă de PSD.

În acest context, candidatul PSD Cătălin Grigore, este cel mai bine plasat pentru a câștiga competiția.  Personaj cu o integritate ireproșabilă și cu un CV profesional remarcabil, Grigore beneficiază de susținerea consistentă a PSD dar poate atrage multe voturi din zona electoratului nedecis sau dezamăgit de celelalte partide.