Gigi Petre, candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean Ialomița

Gigi Pete, aici civil, candidat Pro România la președinția CJ

Candidatura fostului prefect a fost anunțată de un alt fost prefect. Marian Bălan, ex-PSD, a anunțat că s-a înscris în Pro România și va coordona campania electorală a partidului. Pro România are ca obiectiv câștigarea alegerilor pentru Primăria Slobozia. În emisiunea Revista Vorbei de la Radio Campus fostul prefect a făcut o radiografie a șanselor Pro România în alegerile locale.

Mocioniu, cel mai bun dintre cei buni
Marian Bălan s-a înscris în Pro România

În calitate de coordonator de campanie electorală al Pro România, Marian Bălan a ținut să explice motivele care l-au determinat să părăsească PSD și să se înscrie în partidul nășit de Marian Neacșu și Victor Ponta:

Chiar dacă până acum câteva luni am fost membru PSD m-am înscris în Pro România. Vreau să se știe asta în spațiul public. Sunt membru cu drepturi depline în acest partid nou creat. Este un partid de stânga, modern, european, în care cred. Cred în liderii lui, cred în Adrian Mocioniu foarte tare și cred că în această bătălie electorală va câștiga pentru că are foarte multe atuuri.

Bălan crede în Mocioniu

 Unul dintre aceste atuuri ar fi încurajarea mediului de afaceri și a capitalului românesc. În acest sens Bălan a amintit investiția demarată de compania Pet Star ca fiind o realizare a primarului. Și investițiile făcute de oamenii de afaceri locali în parcul industrial al municipiului sunt transferate de fostul prefect tot în activul primarului Mocioniu. Bălan crede că fără susținerea actualului primar aceste investiții nu ar fi fost posibile. El n-a putut preciza însă câți angajați sunt în parcul industrial și nici câte locuri noi de muncă au fost create.

Bălan consideră că astuparea gropii subterane este o realizare importantă a primarului în exercițiu. În trei ani Mocioniu a reușit, spune Bălan, să finalizeze parcarea subterană. Despre echipa primarului Adrian Mocioniu Bălan spune ca va fi una omogenă, care va asigura reprezentare pentru toate categoriile de oameni ai muncii:

Domnul Mocioniu va avea o listă de consilieri care să reprezinte toate categoriile socio- profesionale din municipiu și cred că va fi o bătălie serioasă atât pentru Primăria Slobozia cât și pentru Consiliul Județean. Pro România este un partid dinamic, cu multă forță electorală generată de liderii locali dar și de scorul obținut la nivel local la alegerile europralamentare. Astăzi, în sondajele făcute la nivelul cetățenilor din Slobozia, suntem pe prima poziție în bătălia politică pentru primăria reședinței de județ.

În ciuda optimismului care răzbate din afirmațiile fostului prefect, n-am aflat și ce procente are candidatul Adrian Mocioniu.  Bălan crede că PSD are o problemă și ea constă în tergiversarea anunțării candidaților. El nu crede că vicepreședintele CJ, Cătălin Grigore, ar fi un candidat validat de partid și că funcția se joacă încă.

Gigi Petre, candidat validat pentru Consiliul Județean

Bălan l-a anunțat drept candidat al Pro România la președinția CJ Ialomița pe fostul prefect Gigi Petre. Luni ar urma ca validarea lui Petre să fie anunțată public de conducerea partidului. Adică tot de Gigi Petre, care îndeplinește funcția de coordonator zonal al filialei:

Dl Gigi Petre este candidatul Pro România pentru conducerea Consiliului Județean Ialomița. Dl Mocioniu și dl Gigi Petre, două personalități locale, vor fi candidații Pro România în mod clar. Suntem pregătiți să venim în fața electoratului cu un program serios, cu o viziune privind continuarea proiectelor domnului Mocioniu și a proiectelor necesare pentru dezvoltarea județului gândite de dl Gigi Petre.

Marian Bălan, coordonator al campaniei electorale a Pro România.

În tandemul Mocioniu-Gigi Petre n-a curs numai lapte și miere. În mai 2019 între cei doi a avut loc un schimb de replici acide generat de tentativa PSD de a suprima din organigrama Primăriei Slobozia funcția de administrator public.

Primarul Mocioniu l-a acuzat pe Gigi Petre că ar coordona ALDE și că nu este adaptat la realitățile cotidiene:   

Domnul prefect se implică în această răzbunare politică comandată de Marian Pavel și dă un răspuns în două ape… Cred că și un proaspăt absolvent de Drept poate să vadă această speță (…), numai domnia sa nu! Am un mare regret că domnul prefect, apolitic, dar care coordonează un partid politic, ALDE, face astfel de lucruri. Cred că domnul prefect nu s-a adaptat la cerințele zilelor pe care le trăim și cred că nu mai vede că oamenii s-au săturat de astfel de jocuri

Adrian Mocioniu, un primar nervos

Replica lui Gigi Petre a venit sub forma unui comunicat de presă în care Mocioniu este catalogat drept Luceafăr al administrației locale prost…. consiliat:

  Prin urmare, declarațiile belicoase ale d-lui Mocioniu pot fi înscrise în  categoria “mult zgomot pentru nimic”. Dacă dânsul dorește să dovedească faptul că este activ politic și contează ca și jucător pe piața politică locală, și-a ales greșit calea de urmat, fiind probabil și prost… consiliat. (…). Dânsul ar trebui să aibă alte preocupări, care, dacă se poate, să aibă legătură cu preocupările cetățenilor orașului, cu atât mai mult cu cât ar putea pretinde un nou mandat la conducerea Primăriei Slobozia. (…) Ca responsabil și lider al administrației municipale, aș avea , cu siguranță, cel puțin 20 de întrebări să-i pun domnului primar, privind atât dezvoltarea municipiului, cât și viața de zi cu zi a cetățenilor. Cum nu vreau să intru în polemică și neputându-mă ridica la nivelul unui LUCEAFĂR al administrației locale, prefer să închei această dispută și, în continuare, indiferent de acuzații, să nu-i mai răspund.

Gigi Petre, un prefect cu veleități de pamfletar

Rămâne de văzut ce tandem vor forma cei doi în contextul în care ambii sunt opinii atât de plastice unul despre celălalt.