DJ Vela sau patriotismul ca pulan ideologic

În plină depresie națională cauzată de sechestrarea românașului mioritic în locuință și legarea lui de piciorul nevestei, ministru de interne și-a încordat neuronul în vederea identificării unei tactici de luptă împotriva numitului Covid.

De la pulane la platane. Cu DJ Vela. (powered by barikada.ro)

Eșecul lamentabil repurtat în fața valurilor de repatriați care au fentat controlul la graniță, cu virusul în traistă, și s-au împrăștiat pe meleagul dezgolit al patriei l-a ambiționat pe micul Pristanda liberal.

Conectate într-o superbă și inutilă încordare, sinapsele înghesuite sub tigva-i aplatizată au fătat o idee pe cât de creață, pe atât de măreață. Cârmuitorul nepereche al internelor a emis un ordin care a transformat plutonierii de cartier în DJ de ocazie. Treziți din somnul cel de moarte în care-i adânciră barbarii interlopi, milițienii patriei au fost trimiși să bântuie cu mașinile din dotare prin cartierele pustii în vederea difuzării, la goarnă, a imnului național.

Miza lui Vela ar putea fi corectă. Speriat de atâta prostie, virusul ar putea fi determinat s-o ia la goană, oripilat fiind de revărsarea de decibeli tricolori care îndeamnă la deșteptare cu puțin timp înainte de stingere.

Dăncilianul n-a luat în calcul însă și efectul pervers al utilizării terapiei prin muzică în chip de pulan ideologic. Apelul la deșteptare vine în momentul în care românașul izolat se uită la resturile de chenzină din portofel și se întreabă hamletian dacă va mai avea ce digera săptămâna viitoare. În loc să-l trimită la culcare cu o muzică patriotică mai chill,  DJ Vela îndemnă, pe față, la revoltă (nu intrăm în detalii, versurile se cunosc de către toate lumea). Urmarea logică este aceea că izolatul ar putea pune mâna pe par în vederea aplicării unei corecții barbarilor de tirani care l-au trimis în carantină pe stomacul gol. Iar de aici lucrurile ar putea scăpa, dramatic, de sub control.

Terapia lui Vela nu este totuși chiar lipsită de sens. Dar necesită o oarecare rafinare, la care ne-am încumeta. Ne așteptăm ca ideologii maieuți (practicanți de maieutică adică) din MI să utilizeze terapia colectivă prin muzică precum un pulan ideologic în vederea stimulării investițiilor și dezvoltării, așa cum recomandă prim ministru Șică în programul său de guvernare.

În acest sens n-ar fi chiar lipsit de logică să auzim din mașinile miliției comunitare celebrul șlagăr intitulat „Macarale”, în interpretarea îndrăgitului Trio Grigoriu. Melodia ar avea rolul de a impulsiona construcția de locuințe ANL.

În playlist-ul lui Vela ar putea figura cu succes și îndrăgita melodie „Hei Rup”, în interpretarea îndrăgitului Constantin Huhulescu și a Corului Radio. Melodia poate fi utilă pentru a stimula dezvoltarea infrastructurii în țara noastră.

Nu în ultimul rând, simultan (deci concomitent Vela, notează-o p-asta!) cu ridicarea măsurilor de izolare, MI ar putea să încânte masele de alegători care se vor revărsa din nou către nicăieri cu vibranta melodie „Porniți înainte, tovarăși”, cover al unui celebru șlagăr sovietic.

În acest fel, prin terapie muzicală, capul relativ gol și sec al Internelor va reuși să utilizeze terapia prin muzică pentru stimularea investițiilor de capital în economie și pentru atingerea de noi culmi de imbecilitate și regres de către poporul muncitor. Onoare muncii!