Minunile lui Vela. Șeful IPJ Ialomița, sancționat cu o promovare!

Această atitudine de insubordonare, de iresponsabilitate față de atribuțiile și competențele ce decurg din conducerea directă a unor misiuni, mă îndreptățesc să solicit demiterea din funcție atât a șefului IPJ Ialomița, cât și a șefului IJJ Ialomița”.

Fostul șef al IPJ Ialomița, sancționat prin avansare! (surs foto- facebook)

Așa justifica prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, cererea de destituire din funcție a șefului IPJ Ialomița, comisarul Cristian Ivan și a șefului Inspectoratului Județean de Jandarmi, lt-col Marius Costel Dobre. Prefectul reclama lipsa de implicare a celor doi în gestionarea răspândirii Covid 19 în localitățile Bărbulești și Țăndărei. În ciuda faptului că li s-a cerut să se implice personal în gestionarea situației, cei doi au delegat atribuțiile subordonaților. Ivan a fost numit în funcția de șef al IPJ Ialomița, cu delegație, de fostul ministru PSD Carmen Dan, deși la momentul numirii polițistul făcea obiectul unei cercetări disciplinare legate de cazul Șinești.

Ministrul de Interne Marcel Vela dat curs solicitării prefectului. Numai că, în cazul comisarului Cristian Ivan, destituirea a fost anulată din condei, ofițerul fiind promovat în funcția de director adjunct al Direcției de Ordine Publică din cadrul IGPR. Potrivit independentonline.ro, noul șef al IPJ Ialomița este comisarul șef Mircea Ion Rus, șeful IPJ Cluj.

În august 2018 realitateadeialomița.ro publica o serie de informații cu privire la trecutul profesional al lui Ivan:

Cariera comisarului șef Ivan are numeroase umbre. În ianuarie 2010 el devine șeful Poliției Municipiului Slobozia, funcție pe care o ocupă până în august 2017. Aparent inexplicabil  se transferă la Serviciul Cazier, un fel de cimitir al elefanților cu probleme din poliție. Surse din cadrul IPJ susțin că mutarea s-a datorat unor rapoarte informative din care rezulta că Ivan avea legături cu interlopii din cartierul Bora.

Sursele citate vorbesc inclusiv despre o fermă de capre care aparținea comisarului și de care se îngrijau interlopii, desigur nu pe ochi frumoși. Ofițerul a fost cercetat disciplinar de mai multe ori, dar IPJ Ialomița refuză să comunice astfel de date, motivând că n-ar fi de interes public. Nici cercetările și nici sancțiunile.

Cert este că, potrivit surselor noastre, pe numele polițistului exista ditamai dosarul informativ transmis la IGPR în vederea trecerii acestuia în rezervă. La dosar se aflau probe despre încadrarea „cu cântec” a soției sale, Ivan Mirona Alexandra, subofițer absolvent de Spiru Haret, taman în fruntea Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Ialomița. Și ce să vezi? În subordinea acestui serviciu se află și Biroul Urmăriți, cel care ar fi trebuit să-l caute pe interlopul Stanciu, condamnat și neîncarcerat. Prestația doamnei Ivan în cadrul IPJ Ialomița se bucură de largi spații în presă, unde sunt expuse presupuse fapte de corupție. În octombrie 2017 Ivan este stopat din cursa lui spre o pensie monumentală de către PSD, fapt care a condus la delegarea acestuia la comanda IPJ Ialomița, deși avea podul plin de cercetări prealabile îngropate.

sursa www.realitateadeialomita.ro
Comisarul Ivan, apreciat de președintele PNL, deputatul Tinel Gheorghe

În august 2019, în cadrul unui interviu acordat în presa locală, deputatul Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, afirma:

Eu am mare încredere în șeful IPJ Ialomița, domnul Ivan. El e tânăr și consider că nu are tarele celor de dinaintea lui. L-am girat și-l girez în continuare încă pe Ivan, gândind că acest băiat tânăr , bine pregătit profesional poate schimba ceva în comportamentul polițiștilor din Ialomița.

declarațiea deputatului Tinel Gheorghe dată în august 2019

După sancționarea prin promovare a lui Ivan, președintele PNL și-a schimbat optica. La data când a făcut acele afirmații nu era stare de urgență. El declară că decizia prefectului de a cere destituirea din funcție este întemeiată și a fost luată în cunoștință de cauză. Este inacceptabil ca prefectul să fie în mijlocul evenimentelor, la comandament, iar șeful IPJ să se eschiveze de la îndatoririle legale ce-i revin. Cât privește promovarea lui Ivan, deputaul Tinel afirmă că este strict responsabilitatea ministrului Vela și a șefului IGPR, care nu l-au consultat în această privință și care trebuie să-și asume această decizie.