Negocieri electorale agresive PSD-ProRomania. Cu oala de noapte a lui Marian Pavel pe masă!

Gruparea de buzunar a lui Victor Ponta are neliniști de-a dreptul metafizice în campania electorală pentru alegerile locale.  Omuleții verzi din turma plagiatorului Che Gargara par să nu priceapă că 2020 poate fi anul în care mai toți vor intra în șomaj.

Disperat de teama ancestrală de a deveni nerelevant, ginerele lui popa Sârbu se agită ca o păpușă scăpată din sfori pe scena publică, în speranța că o mai catadicsi cineva să-l bage în seamă. Și nu numai să-l bată pe greabăn, ci să-i ofere un snop de funcții pentru evadații de sub pulpana lui Dragnea, altfel muritori de foame, taman în vremuri așa de tulburi.

Lume multă…..

După ce a vândut niște voturi de strânsură lui Orban contra nițele subvenții de la buget pentru partid, Ponta se întoarce cu coada între picioare la PSD cerând pământ, apă și ceva liste comune pe unde s-o putea, dacă s-o putea. În acest scop micul Che Gargara utilizează pe post de gură de lup un sondaj de opinie manufacturat prost, în care Pro România este al treilea partid al patriei. Uitând că sondajul mânărit grosolan este doar un șperaclu pentru poarta PSD, micul Titulescu s-a grăbit să-și anunțe candidatura la președinție în 2024. Cu infrastructura astfel asigurată, turma pro românească s-a prezentat la negocieri cu marele partid.

În Ialomița lucrările negocierilor au fost conduse de dl Marian Neacșu, tătucul spiritual al primarului catastrofă Adrian Mocioniu. Racordat temporar la priza ANRE, de unde se furajează cu un salariu generos, nea Marian, odinioară șomer până la indulgența oferită de Ciolacu, a pus pe masă o ofertă imbatabilă. Mocioniu urma să fie candidatul comun al celor două partide, iar PSD ar urma să primească sprijin pentru a instala președintele Consiliului Județean.

Marele strateg, aici la munca de jos.

Argumentele lui Neacșu, care propunea un blat din postura politică de de nimeni în drum, au stârnit hohote de râs în tabăra cruciaților PSD. Celălalt Marian, și anume Pavel, a pus pe masă o contraofertă mult mai realistă. PSD are candidații peste tot și rezerviștii pro să primească un vicepreședinte CJ, dacă sunt cuminți și nu mai scuipă pe stradă coji de semințe sub formă de candidați imbecili aruncați ca momeală de negociere. Cu alte cuvinte, Pavel ar vrea ca Neacșu să-i ducă oala de noapte, măcar pentru o vreme, deoarece așa-i în politică atunci când de avânți ca măgaru-n pantă, dar nu te țin curelele. Taberele nu au ajuns la niciun consens, spun surse din anturajul negocierilor. Dar faza cu oala de noapte, chit că degradantă, nu e lipsită de avantaje pentru cel care s-a crezut marele strateg al nației. Așa că s-ar putea să-l vedem la treabă pe fostul mare om de stat degeaba.

Ieri, cu puțin înainte de potopul care ne-a arătat de ce Mocioniu trebuie să plece urgent de la primărie, o știre dată „pe surse”  a stârnit valuri mari prin bălțile formate pe toate străzile din Slobozia. Se acredita ideea că omul de la ANRE ar fi transmis oarece ordonanțe în partid și că ar fi dispus să-l sacrifice pe Mocioniu. Adică, explică sursele, să-l bage într-o măsurătoare cu dl Potor și cine are toracele mai umflat acela să candideze. În traducere liberă, Mocioniu să fie trimis la AJOFM, iar nea Marian să-și conserve astfel postul de la ANRE cu tot cu salariu și pentru următorii patru ani, dar și cu oala de noapte a lui Pavel în brațe.

PSD ar scăpa de câteva procente pe care Mocioniu i le-ar putea jumuli, Pro ar primi vreo doi consilieri locali și vreo doi județeni, iar resturile din partidul lui Che Gargara ar trebui să-și ia gândul de la ciolanele promise la intrarea în partid. Dacă varianta este adevărată, atunci partidulețul milițienilor rezerviști ar putea să se pulverizeze ca o soluție de țânțari pe care Mocioniu refuză să o împrăștie pe străzile orașului. Oamenii aciuați sub fusta lui Ponta s-ar întoarce cu fața către muncă, Neacșu ar ieși la pensie de la ANRE, cu tot cu olița lui Pavel,  iar viața în urbea noastră și-ar continua cursul ei firesc spre nicăieri.

Scenariul este tipic pentru profilul uman al omului de la ANRE, care preferă să plângă mama partenerului și care știe că maieul este mai aproape decât cămașă. După ce ALDE, o altă făcătură jenantă, s-a topit în stomacul de struț al PSD, destinul tragic al partidulețului lui Ponta, miluit de Orban cu bani de la buget pentru o înmormântare decentă, nu poate fi decât spre lada de gunoi a istoriei, de unde a și apărut. Probabil că acesta va fi câștigul, dacă putem vorbi despre un câștig, al acestor campanii electorale. Dejecțiile politice se vor epura în canalizarea istoriei, iar idioții utili vor fi reciclați pentru a fi utilizați într-un nou ciclu electoral, care va debuta anul viitor. Mirosurile pestilențiale rămân. Din păcate!