Mocioniu pierde procesul cu Roșca. Poporul e bun de plată

La începutul anului, mai exact pe 7 februarie, primărelul Adrian Mocioniu și-a încordat mușcii și l-a pus pe liber pe directorul DADP Slobozia, Valeriu Roșca. Decizia omului din capul urbei venea după un viscol puternic care a îngropat orașul sub nămeți. Țap ispășitor a fost mazilit rapid, primarul încercând astfel să canalizeze nemulțumirea oamenilor către fostul director al DADP.

La momentul respectiv s-a speculat intens pe seama faptului că Mocioniu s-a răzbunat pe Roșca după ce acesta a refuzat să facă pasul spre partidul cloacă numit Pro România, noul adăpost al primarului. Dincolo de aceste speculații, decizia de concediere a fostului director a arată nivelul de competență al oamenilor care-l deservesc pe primărelul Pro fără să clipească.

Deși Roșca ocupa funcția pe baza unui contract de management, motivele invocate în decizia de concediere făceau referire la articole din Codul Muncii. Sentința Tribunalului Ialomița pronunțată ieri nu lasă niciun dubiu despre nivelul de prostie de sub și de deasupra lui Adrian Mocioniu:

Admite excepția nulității absolute a dispoziției nr. 248/07.02.2020 emisă de Primarul Municipiului Slobozia privind încetarea contractului de management anexă la dispoziția de numire nr. 1405/12.10.2017 a reclamantului Roşca Petre Valeriu . Constată nulă dispoziția emisă de Primarul Municipiului Slobozia privind încetarea contractului de management anexă la dispoziția de numire nr. 1405/12.10.2017 a reclamantului Roșca Petre Valeriu . Dispune reintegrarea reclamantului în funcția deținută anterior încetării contractului de management, respectiv funcția de director al Direcției de Administrare a Domeniului Public Slobozia. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta, de la data încetării contractului de management şi până la data reintegrării efective, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflație la data plății efective.

Extras din soluția Tribunalului Ialomița în dosarul 265/98/2020

Cu alte cuvinte suntem buni de plată pentru ticăloșia și prostia comisă de primar și gașca lui. Mai grav este că atât primarul, cât și subordonații săi care au elaborat decizia de încetare a contractului de muncă, erau în deplină cunoștință de cauză când au comis fapta. Dar nu le-a păsat. Planul a fost expus în clar de Mocioniu, care a sugerat că imediat ce instanța va anula dispoziția îl va reangaja pe Roșca și-l va da afară cu respectarea procedurii ziua următoare. Dacă așa vor sta lucrurile, poate n-ar fi lipsit de interes ca dl Mocioniu și complicii săi să fie trimiși puțin la Parchet pentru a da niște explicații. Asta în cazul în care la Primăria Slobozia nu domnește doar legea bunului plac, așa cum pare să se întâmple de ceva vreme.