Guvernul îi dă cu latrina-n cap lui Moraru. Toalete la școli, finanțate din bugetul central

Așa cum am arătat aici, numai anul trecut moraru a tocat peste 500.000 de lei pentru imaginea proprie. Peste 5 milioane de lei anual sunt drenați din bugetul județului în conturile ADI Ialomița, care finanțează tot soiul de investiții inutile în anumite comune din județ. Peste 1 milion de euro a băgat același moraru într-o vilă de protocol pe malul Lacului Amara, cu trei etaje și șase apartamente.

Victor Moraru, acesta Kaka al fotbalului ialomițean

În vreme ce personajul din fruntea CJ Ialomița aruncă grămezi de bani în investiții cu dedicație, Guvernul trimite în județ 960.000 de lei pentru construirea unor toalete la șapte unități de învățământ.

În ședința de guvern din 16 iunie Guvernul a aprobat alocarea a peste 31 de milioane de lei pentru construirea și modernizarea toaletelor care deservesc 375 de unități școlare din învățământul preuniversitar la care învață peste 48.000 de elevi. Unitățile de învățământ care vor beneficia de aceste investiții au fost împărțite în două loturi.

În primul lot au fost incluse unitățile de învățământ care, deși au avut finanțare în anul 2019, nu au finalizat lucrările. În lotul al doilea sunt cuprinse școli și grădinițe care nu au beneficiat de alocații bugetare pentru racordarea la utilități și modernizarea grupurilor sanitare.

În Ialomița vor primi finanțare șapte unități de învățământ. În primul lot sunt incluse trei comune:

  • Axintele – grădiniță- 89.000 de lei.
  • Bordușani – școala Cegani- 68.000 de lei.
  • Sălcioara-  școala Rași- 74.000 lei și grădinița Sălcioara- 56.000 lei.

În lotul al doilea vor beneficia de finanțare alte 4 comune:

  • Ciochina – școală – 121.000 de lei
  • M. Kogălniceanu – școală- 183.000 de lei
  • Movilița – școală- 198.000 lei
  • Platonești- școală – 135.000 de lei.

În conformitate cu legea sarcina dotării școlilor cu toalete și racordarea la utilități revine autorităților locale. Cum în Ialomița bugetele comunelor au fost, în multe cazuri, insuficiente sau prost administrate, era de datoria CJ Ialomița să sprijine comunitățile locale pentru asigurarea acestor dotări. Dar cu să facă așa Moraru, cel care a alocat într-o singură zi peste 180.000 de lei unei firme de apartament care se ocupă de „promovare și imagine”? În Ialomița, circa 40 de unități școlare au toaletele în curte.