Ștefan Mihăilă demisionează din Pro Golănia. Neacșu, acuzat că a transformat partidul în SRL

Gașca condusă de unchiul ANRE se subțiază pe zi ce trece. Ștefan Mihăilă, unul dintre primii membri ai partidului, și-a anunțat demisia. El invocă faptul că liderul informal al partidului a transformat filiala într-un soi de SRL, condusă de 2-3 oameni care nu au legătură cu interesele partidului.

Echipa lui Neacșu se sparge

Demisia lui Mihăilă vine după ce alți doi membrii, Paros și Donose, și-au anunțat public demisiile invocând aceleași argumente:

Am fost primul membru cu adeziune în Ialomita, din 21.12.2018. În ultimul an şi jumătate am trecut prin două bătălii electorale, am coordonat activitatea şi campania organizației județene, obținând un procent de peste 10% la europarlamentare, un rezultat foarte bun pentru un partid nou”.

Ștefan Mihăilă, proaspăt demisionat din partidul lui Neacșu

 Mihăilă invocă deficiențe majore ale statutului partidului, care nu permite constituirea de organizații locale și stabilirea conducerii acestora prin vot. Asta se întâmplă și în cazul organizației județene, care de doi ani a rămas la stadiul de grup de inițiativă, fapt care-i permite lui Neacșu să stabilească discreționar conducerea organizației. În acest moment, susține Mihăilă, partidul este un soi de SRL care este condus de persoane care nu au nici măcar adeziuni la partid și care stabilesc candidații și strategia partidului fără a se consulta cu oamenii din teritoriu:

„Statutul partidului nu permite constituirea de organizații locale si a celei județene, de aceea conducerea județeană nu exista, toate lumea este membru, iar membrii sunt numiți de Neacșu în funcția de coordonatori locali. Am discutat cu Neacșu problema la prima întâlnire cu el dar situația nu s-a schimbat.

Actuala ”conducere județeană” nu a adus vreun vot sau semnătură pentru partid, fiind numita de Neacșu, fără vreun criteriu. Sunt oameni din ”conducerea județeană” fără adeziuni la partid , nu dau exemple întrucât intre timp se poate rezolva această problemă, dar cei din partid îi știu.

Majoritatea membrilor sunt nemulțumiți de modul de luare a deciziilor, de lipsa de informare si de lipsa lor de transparență din cadrul partidului. Deciziile se iau de 1-2 persoane. Declarațiile politice ale lui Neacșu că nu vor colabora cu PSD sau nu vor lua oameni din PSD după 01.09.2019 sunt declarații fără acoperire la ora asta. Mulți oameni de bună credință se consideră păcăliți și intenționează să părăsească partidul”.

Împuterniciții lui Neacșu și „contribuțiile” de mii de euro

Mihăilă spune că persoanele desemnate de Neacșu primesc un soi de împuternicire administrativă care le oferă un soi de drept de reprezentare limitat. De aici și asocierea cu un SRL, care în opinia lui Mihăilă este perfect justificată.

În loc de lideri aleși Pro Golănia funcționează cu împuterniciți

Împuternicirea poate fi revocată oricând și împuternicitul poate fi trimis la plimbare doar prin simpla voință a lui Neacșu. Deși împuternicirea este dată până la organizarea alegerilor în partid, acest moment este amânat sine die. Mihăilă consideră că lipsa de legitimitate a candidaților pentru alegerile locale, care sunt desemnați de grupul de influență al lui Neacșu, va genera și alte demisii din partid.

Candidații la funcția de primar, spune Mihăilă, sunt sfătuiți la modul imperativ să depună în contul partidului sume cuprinse între 10.000 și 30.000 de euro pentru a avea șanse de câștig în alegeri. Mihăilă spune că printre membrii grupării circulă zvonuri despre candidați de tip  <iepure>, care sunt desemnați în anumite localități în care primarii în exercițiu să nu fie deranjați.