Președintele PSD, senatorul Marian Pavel, candidează la președinția Consiliului Județean

Președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, va candida la președinția CJ Ialomița. Decizia aparține organizației județene și a fost luată după ce actualul vicepreședinte al consiliului, Cătălin Grigore, a declinat propunerea de a candida pentru această funcție. În conferința de presă susținută marți, 21 iulie, Pavel a prezentat candidații PSD pentru municipiile Fetești și Urziceni.

Senatorul Marian Pavel candidează la președinția CJ

Pavel spune că decizia de schimbare a candidatului este una politică și are ca motiv principal nevoia de coeziune în rândul organizației. El spune că președintele CJ trebuie să fie un liant pentru primarii partidului și că asta trebuie să se concretizeze printr-o colaborare bună pe toate planurile:

Decizia de a candida am luat-o în urmă cu trei săptămâni în urma unei discuții pe care am avut-o cu 99% dintre primarii PSD din județ. Ei au fost de părere că președintele partidului trebuie să-și asume această candidatură. Partidul trece printr-o perioadă dificilă și nu ne permitem ca din cauza unor orgolii personale să pierdem oameni cu potențial care se simt excluși din deciziile importate ale administrației județene”.

Pavel  este convins că secretul care a menținut partidul la guvernare în Ialomița este tocmai spiritul de echipă și nu individualitățile care-și asumă merite pe care, de multe ori, nu le au. Această coeziune se destramă în Ialomița și lipsa unor măsuri riscă să aducă pierderi importante organizației.

Vreau să vă spun că fenomenul nu este singular în Ialomița. Unii dintre colegii noștri n-au înțeles că  ceea ce contează este echipa și nu individualitățile. Avem în toată țara opt cazuri în care președinții și-au sumat candidatura la președinția CJ tocmai pentru a coaliza în jurul lor echipele locale care erau pe cale să se destrame. Asta se întâmplă și la noi. Oricât de valoros ar fi unul sau altul dintre membrii, dacă nu au susținerea organizației ei pot face mai mult rău decât bine. Decizia organizației ca eu să candidez la președinția CJ nu este una de sancționare a lui Moraru. Dacă va dori să rămână în partid va avea un loc echipă și va putea să-și demonstreze competențele acolo unde PSD va avea posibilitatea să propună oameni pe funcții”.

Prin decizia anunțată marți se pune punct unor dispute interne generate de desemnarea candidatului pentru președinția CJ. Alături de candidatura lui Pavel au mai fost anunțați candidații pentru primăriile din Fetești și Urziceni. La Fetești va candida profesorul Laurențiu Șonchereche, desemnat după ce actualul primar, Sorin Gafițoi, și-a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat. La Urziceni PSD propune pentru funcția de primar pe doamna Elena Buculescu.