Octavian Donose va candida pentru funcția de primar al municipiului Slobozia

Avocatul Donose Octavian, președintele interimar al Partidului Puterii Umaniste (PPU), și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Slobozia. După ce a demisionat din Pro România, avocatul în vârstă de 32 de ani a devenit președinte interimar al filialei locale a PPU, partid pe care vrea să-l ducă în Consiliul Local Slobozia.

Octavian Donose (stânga), președinte PPU și Liviu Neagu ,secretar general

Deși era cunoscut ca un apropiat al primarului în exercițiu, Donose se declară dezamăgit de practicile echipei care conduce Pro România dar și de modul în care Mocioniu înțelege să administreze orașul. Donose și-a exprimat aceste nemulțumiri în cadrul unei conferințe de presă în cadrul căreia și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar:

Am ales Partidul Puterii Umaniste pentru că aici nu există agende ascunse. Avem libertatea să ne organizăm și să promovăm o agendă politică în concordanță cu interesele cetățenilor. Eu personal nu agreez politica bazată pe discursuri și vorbe goale.  La PPU încerc să construiesc o echipă cu oameni care vor să se implice și care caută, ca și mine, o tribună de la care să-și exprime liber ideile”.

Donose este de părere că  municipiul Slobozia are nevoie de un administrator care să vină cu o viziune nou de dezvoltare, bazată pe rezolvarea problemelor presante ale orașului:

Modul în care dl Mocioniu administrează orașul m-a convins că este nevoie o nouă viziune bazată pe onestitate și nu pe goana după imagine. Nu este normal ca accesarea proiectelor europene să se facă doar de dragul de a bifa niște obiective de imagine, care nu au legătură cu nevoile de dezvoltare ale orașului. Proiectele europene accesate după ureche ne-au adus aici. Vreau să pun pe primul plan reabilitarea infrastructurii în cartierele Slobozia Nouă și Bora, unde oamenii trăiesc ca în evul mediu. Trebuie rezolvată problema parcărilor, care pentru care administrația Mocioniu există doar la nivel de discursuri”.

Președintele interimar al PPU spune că partidul este în faza de organizare. Grupul de inițiativă pe care-l conduce nu este orientat să mărească numărul de membrii cu orice preț, ci să atragă oameni care vor să se implice și să acționeze. Donose este optimist în ceea ce privește evoluția filialei și are convingerea că oamenii vor aprecia politica onestă și calitatea oamenilor care se alătură proiectului în Ialomița. (articol susținut de Partidul Puterii Umaniste)