Marian Pavel, președintele PDS Ialomița: „Moraru este victima propriilor sale jocuri politice”

Exasperat de ieșirile lui Moraru, care se victimizează după ce PSD a decis să nu-l mai susțină pentru un nou mandat la președinția CJ Ialomița, președintele partidului, senatorul Marian Pavel a ținut să facă niște precizări.

Pavel spune că Moraru nu este o victimă politică și explică decizia partidului de a nu-l mai susține pentru un nou mandat:

Victor Moraru nu poate să fie credibil atunci când spune că a fost executat politic și că eu sunt la originea deciziei partidului de a nu-l mai susține pentru un nou mandat de președinte. Adevărul este mult mai simplu și are legătură cu faptul că PSD n-a fost niciodată partidul unui singur om. Când ajungi să spui tu despre tine că ești cel mai priceput în administrație și că cei care te-au susținut și au muncit n-au niciun merit, e clar că ai o problemă mare“.

Senatorul Marian Pavel și-a depus candidatura la președinția CJ Ialomița

Victor Moraru uită că mandatul de președinte nu l-a luat prin vot direct, ci susținut de partid. Și dacă majoritatea primarilor nu mai au încredere în tine ar trebui să te întrebi unde ai greșit. Este suficient să își revadă miile de postări de pe contul său de Facebook sau de pe contul CJ în care el vorbește despre el ca să înțeleagă ce s-a întâmplat de fapt.

 Cuvântul <echipă> nu se regăsește în vocabularul său. El a făcut, el a dres, ceilalți sunt niște incapabili pe care el îi duce în spate. Nu vreau să intru în alte detalii și nici să discut despre comportamentul său față de colegi. Spun doar că nimeni nu poate performa fără o echipă în spate. Să nu uite Moraru câte proiecte începute de fostul președinte Silvian Ciupercă a moștenit și câți bani a găsit în conturile instituției, bani care i-au permis să continue investițiile. Ce-a primit Silvian Ciupercă de la Victor Moraru știe toată lumea. E doar un exemplu”.

„Cum să execuți pe cineva din moment ce-l propui cap de listă pentru Senatul României”?

Pavel a ținut să amintească despre jocurile politice pe care Moraru le-a făcut de-a lungul timpului:

Eu îmi aduc aminte că în 2012 Moraru a candidat independent. Spunea că nu se mai regăsește în ideologia partidului. Apoi, prin 2014, fiul său era lider al PMP Ialomița. În acea perioadă Amara primea bani de la Elena Udrea iar PMP nu avea pe nimeni în Ialomița. După ce a ajuns președinte de CJ cu sprijinul PSD, Moraru a participat împreună cu Marian Neacșu la o <<discuție informală >>  cu mai mulți primari PSD la Fierbinți. Coincidență sau nu era exact perioada în care Marian Neacșu căuta să racoleze primari de la noi. La Amara, unde era președinte de organizație, a reușit să îl determine să plece pe primarul Măiță cu toată echipa lui. L-a atacat public cu tot soiul de acuzații aberante, imputându-i nerealizări pe care tot el le lăsase moștenire la Amara. Am fost nevoit să dizolv organizația ca să pot păstra echipa în partid. Și acestea sunt doar câteva exemple….

Pavel despre politica pe care o face Moraru

Despre afirmațiile lui Moraru cum că ar fi fost executat politic, Pavel spune că sunt aberații:

Mă amuză foarte tare maniera în care Moraru se victimizează și spune că a fost executat politic. Poate îmi explică și mie cum să execuți pe cineva din moment ce-l propui cap de listă pentru Senatul României? Este ridicol să te dai victimă când partidul te trimite în cel mai înalt for legislativ al țării.

Ca să conchid, Moraru n-a mai fost dorit de primari pentru că aceștia nu pot face echipă cu el. Ei mi-au cerut să candidez pentru că, zic ei, în această perioadă dificilă pentru partid este nevoie de coeziune și de un lider care să adune organizația în jurul unor proiecte majore. Ne așteaptă alegerile parlamentare și nu ne permitem să apară fisuri în partid doar de dragul unor orgolii personale exacerbate și inacceptabile”.