Aleși locali din Ialomița blocați de ANI. Se refac alegerile la Ion Roată

Agenția Națională pentru Integritate a dat publicității lista candidaților la alegerile din 27 septembrie care nu pot exercita funcțiile publice pentru care au candidat la alegerile din 27 septembrie 2020.

Lista a fost transmisă tuturor instanțelor din țară și cuprinde candidați care nu pot ocupa funcții elective ca urmare a faptului că au fost găsiți incompatibili sau în conflict de interese în urma unor decizii definitive ale instanțelor de judecată.

La nivelul întregii țări 103 candidați se află în această situație. În Ialomița trei candidați nu își vor putea exercita funcțiile pentru care au candidat. Este vorba despre Stroe Gheorghe, găsit incompatibil, Cazacu Marinică, aflat în conflict de interese și Nicolae Costel, fost primar la Maia, aflat de asemenea în conflict de interese.

Cazacu a câștigat alegerile în comuna Ion Roată candidând din partea Partidului Ialomițenilor, dar nu va putea să preia mandatul potrivit ANI. Interdicția lui Cazacu expiră în decembrie 2020. În aceste condiții alegerile pentru primăria Ion Roată se vor repeta. ANI a declanșat verificări și în cazul fostului președinte CJI Victor Moraru, care vreme de 4 ani s-a aflat în incompatibilitate având și calitatea de comerciant. Cazul lui Moraru este detaliat aici.